Madopskrifter

Her kan du se opskrifter på nogle af de retter som vi serverer for børnene.

Cremet tomatsuppe med hjemmelavede rugbrøds croutoner

4 portioner
Tomatsuppe:
1-2 spsk. olivenolie
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, groft hakket
3 dåser hakkede tomater
1 bouillon terning
2 dl. fløde
1 spsk. sukker
Salt
Peber
Evt. mælk
1,5 dl. cremefraiche eller yoghurt

Rugbrøds croutoner:
6 skiver rugbrød
olivenolie
timian, frisk eller tørret
salt

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 ⁰C varmluft
Skær rugbrødet i små tern
Læg rugbrødsternene på en bageplade med bagepapir
Tilsæt nogle stænk olivenolie, timian og salt og vend det sammen
Bages i 15-20 min., hold nøje øje!

Svits løg og hvidløg i olivenolie i et par minutter
Tilsæt tomaterne og bouillon
Lad det koge i cirka 10 minutter
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, til en lind og ensartet masse
Sæt gryden tilbage på varmen tilsæt fløde, sukker, salt og peber
Kog op i et par minutter og smag til
Tilsæt evt. mælk, efter smag og behag

Server suppen med en klat cremefraiche og rugbrøds croutonerne – Velbekomme!

Rugbrødspizza</>

4 portioner
10-12 skiver rugbrød
2 store dåser tomatpuré
150 g revet ost
2 tomater i skiver
Oregano
Evt. kylling pålæg, skåret i strimler

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 ⁰C varmluft
Skær rugbrødet over diagonalt, så hver skive giver to ”trekanter”
Smør tomatpuré på rugbrødsskiverne og læg dem på en bageplade med bagepapir
Kom evt. strimlet kylling pålæg på
Drys med revet ost og læg en tomat skive på
Drys med oregano
Bag i 15-20 minutter
Værsgo’ og spis en lynhurtig og sundere udgave af pizza

Fuldkornspasta med broccoli, ærter, flødeost og paranødder

4 portioner
300 g fuldkornspasta eller 500 g. frisk pasta
500 g broccoli
200 g ærter, optøede
150 g paranødder (eller hasselnødder)
200 g flødeost naturel
Salt
Peber
Citronsaft

Fremgangsmåde:
Sæt vand over i en gryde, hvor der både er plads til pasta, broccoli og ærter, og bring det i kog
Skyl broccolien og skær den i små buketter, skræl stokken og skær den i mindre stykker
Hak paranødderne groft
Kog pastaen efter anvisning på pakken, tilsæt broccoli og ærter de sidste 3-4 minutter, hæld kogevandet fra
Bland flødeost og paranødder i og smag til med salt, peber og citronsaft