Børn blev til levende bogstaver i selskab med en zebra

Førskolebørn blev til levende bogstaver i teaterstykket ABZe-ze. Så blev det endeligt teateruge for gruppen af de ældste børnehavebørn, der skal begynde i skole efter sommerferien. Børnene havde ventet med længsel og talte meget om det op til deres første møde med zebraen. Mødet blev begyndelsen til en uge med leg og læring.

Alfabetet blev gået og sunget, så de kom helt ind i kroppen.

Hvert barn var et bogstav, som man bar på tøjet. På den måde kunne det enkelte barn forbinde navnet med et forbogstav eller blot et barn med et bestemt bogstav.

Fordi alle børn kender barnet godt, så fulgte bogstavet nemt med.

Børnene gik kækt til opgaven med nysgerrighed, lyst og vilje. Forældrene blev naturligvis ikke snydt for at tage del i glæden. De var nemlig inviteret til premiere i værkstedet, som i anledningen var blevet lavet om til teaterscene. Piger fra 0. klasse og 1. klasse på fritidshjemmet var også inviteret med til at følge zebraens færd.

Frittens børn sad på forreste række i teatret. De var vildt imponeret af alle de børn, der spillede skuespil på scenen.

Da teateret er baseret på sang og fællesskab gav det børnene mulighed for at kombinere leg og læring. Det gav især de mere tilbageholdne børn mod til at turde træde frem på scenen foran et publikum – for nu var de jo skuespillere, der kendte deres rolle. Det enkelte barn blev tilgodeset og inddraget i stykket, så alle var med og bidrog til at gøre ugen til en spændende og lærerig oplevelse for børn og voksne.

Børnene har fint styr på, hvor de skal stå på scenen, så alle kan se og høre hvad de siger.

 

Alt i alt var forløbet en kæmpe oplevelse for vores børn. Tre uger efter premieren synger og leger de stadigvæk sangene fra stykket. Hvad mere kan man ønske sig!

Premieren blev et brag af en teaterforestilling, som I kan se et klip fra. (Klip linket ind i din browser og download fra iCloud hjemmesiden for at se det lille klip).

Billeder og videomateriale er venligst udlånt af Janne Aagaard, Zebra Ze-ze. Du kan læse mere om hende og konceptet på hjemmesiden http://www.zebrazeze.dk/