Børnene i AskovFondens Fritidshjem fik ferieoplevelser i by og på land.

Når børnene holder fri fra skolen får vi mulighed for at fylde dagene op med oplevelser. I år var vinterferien lidt anderledes end den plejer. Børnerådet på fritidshjemmet havde nemlig besluttet at bruge byens mange muligheder for at udfolde sig fysisk. Vores naturformidler var med i Nørreskovhus, der ligger ude midt i naturen. Så børnene fik oplevet det bedste fra by og land i vinterferien.

 

Mandag: KU.BE – et bevægelseshus på Frederiksberg

Vi startede ugen med at tage ud i det nye bevægelseshus KU.BE på Frederiksberg. Efter en tur i metroen, slap vi børnene løs i et hus med flere etager, hvor børnene kunne klatre, kravle, rutsje i selskab med mange andre børn. Vi fik gode timer i omgivelser, der indbød til leg og motoriske udfordringer for både børn og voksne.

KU.BE bød på udfordringer for alle – selv de voksne fik bevæget sig ud på usikker grund.

Efter lidt overvindelse blev både børn og voksne fanget af nettet og fik en flot udsigt i belønning.

 

Tirsdag: Kælketure og snemænd i Nørreskovhus

Både børn og voksne var spændte på om solskinsvejret havde smeltet sneen. Men vi har heldigvis nogle kvikke børn, der fandt på at samle den sne, der var tilbage for at lave en kælkebakke. Vi var også på en tur i området omkring huset, og der var rigeligt med sne. Nok til at vi sammen kunne bygge en fin snemand på marken.

Da en af pigerne gik videre til at lave en ny snemand, fandt tre seje drenge hår og næse til ham her.

 

Onsdag: Børnene bygger en bi-vu-ak med naturvejlederen Karina

Karina er tilknyttet Nørreskovhus som naturformidler. Det betyder at hun har gode idéer til hvad man kan lave i naturen, selvom der er sne overalt. Børnene fik derfor tilbuddet om at bygge en bivuak med hende. Men først skulle vi lige være sikre på at vi vidste hvad en bivuak var og hvad vi skulle bruge for at bygge den.

En voksen og et barn samarbejdede om at lave en tegning af hvordan man bygger en bivuak.

 

Torsdag: Impro-teater og kapløb.

Solen havde nu smeltet det meste af sneen. Denne dag gik vores gåtur ned til hestene på bondegården, der ligger ved siden af Nørreskovhus. Vi sluttede af med et kapløb imellem børnene. Børnene fandt tøj til at klæde sig ud, så vi lavede et teaterstykke med en kaptajn, en prins, og forræderen, som snød alle og stjal skatten.

Torsdag var sidste dag i Nørreskovhus for denne gang. Fritidshjemmet vender tilbage i næste ferie.

 

Fredag: Fredagshygge på fritidshjemmet.

Vi ville egentligt have været på legeplads, men desværre var der ikke plads. I stedet valgte vi at slappe af på fritten. Eftermiddagen var ren hygge med film i spillerummet. En perfekt afslutning på ferien.

Vi glæder os allerede til nye oplevelser i næste ferie. Indtil da har fritten travlt med at overnatning for alle, og afslutning for de ældste børn, der snart forlader os.

PS: Rygtet siger, at børnene fik kakao til café. Det ved med sikkerhed kun de børn, der var med os i ferien;)