Den dag Julemanden besøgte Børnehuset

JULEMAND

Den dag Julemanden besøgte Børnehuset

(Julefesten i Børnehuset d.10. December 2015 – skrevet som historie)

 

En dag for ikke så længe siden drog Julemanden ud på en laaang rejse til Danmark. Han var nemlig blevet inviteret til julefest i AskovFonden’s Børnehus. I Børnehuset duftede der af kager og æbleskiver, og der var fint pyntet op. De julestemte børn og voksne hyggede sig i hele huset i de forskellige workshops. På fritidshjemmet blev der lavet julepynt og juledekorationer, og bagt lækre julekager. I vuggestuen blev der lavet kravlenisser, og i børnehaven var der en hyggelig julestue, hvor der blev skålet i rød saftevand og spist en æbleskive eller to.

“HO-HO-HO!”, lo Julemanden da han trådte ind ad Børnehuset’s dør. Julemanden strålede i sin røde og hvide uniform, imens han smilede varmt til børn og forældre. Med sig havde Julemanden en kurv fyldt med lækre sprøde pebernødder som julemandens kone havde bagt til dagens anledning. Julemanden hilste og talte med alle de søde børn og voksne i Børnehuset, og delte pebernødder ud til alle børnene. Julemanden var så glad, og han lo igen og igen, “HO-HO-HO!”

Pludselig blev alt lyset slukket, og børn og voksne måtte tysse venligt på den muntre julemand, “Shhhh”, hviskede de. Julemanden undrede sig og blev lidt forvirret, for nu var det jo lige så hyggeligt. “Det er fordi nogle af børnene fra fritidshjemmet og børnehaven går Santa Lucia hvert år som en fast tradition”, hviskede en Far til Julemanden. – Og idet samme hørte Julemanden en vidunderlig melodi af børnestemmer. Alle gæster var muse-stille og helt betaget af de syngende børn, klædt i hvidt med glimtende lys.

Bagefter blev lyset tændt, og festen fortsatte. “HO-HO-HO!”, lo Julemanden af glæde over den dejlige julefest. Julemanden havde hygget sig gevaldigt! Han havde hilst på alle de søde børn og voksne fra Børnehuset. Og han havde smagt kager og æbleskiver, og så havde han set et smukt Santa Lucia optog – og nu var han træt og måtte hjem igen til Jule-Mor. Julemanden glædede sig allerede til næste år. “HO-HO-HO!”, lo Julemanden, imens han vinkede til børnene og drog afsted i sin kane.

I Børnehuset sluttede børn og voksne festen af ude på legepladsen. De gik hånd i hånd, og dansede rundt om juletræet, imens de alle sang julesange: “Bjældeklang! Bjældeklang! Over mark og sti, kan man høre vintervejrets kendingsmelodi! Hey! Bjældeklang….”!

 

BØRNEHUSET ØNSKER JER ALLE EN GLÆDELIG JUL OG ET GODT NYTÅR!

ÆBLESKIVER