Fritidshjemmets drenge får bolden til at rulle igen på Stengade

Børnehuset tager det alvorligt, når vi taler om lokalt medansvar. Det fik vores fodboldglade drenge mulighed for at opleve på deres egen krop, da de ved to forskellige lejligheder hjalp til med at forny boldburet ved Stengade. Det giver god mening, når børn kan spille i “buret” i fritiden.

Børnehuset har fået en central placering i at støtte op omkring den kommende områdefornyelse omkring Korsgade og Blågårds Plads. Vi synes, at det er vigtigt at børnene er med til at gå forrest, fordi det er deres kvarter. De voksne fra områdefornyelsen er glade for at få en hjælpende hånd med, og børnene bliver stolte over at se deres færdige arbejde.

Børnene samarbejder om at få målene på plads.

Efter længere tid uden fungerende mål var banen gået i forfald, og træer vokset godt ind over banen. En skam, når børn og unge ellers kunne bruge deres krudt på at have et fællesskab omkring fodbold og sport. Det har områdefornyelsen heldigvis været opmærksomme på, og de lavede en aftale med fritidshjemmet om at være med til at forbedre boldburet, så bolden igen kunne rulle.

Et barn fra fritten lægger sidste hånd på sit værk, før en lokal dreng får spraydåsen.

Det krævede at vores drenge hjalp til med først at rydde op i området, så grusbanen igen kunne bruges. Da banen var blevet tromlet kom drengene igen og hjalp til med at få samlet målene og malet dem i en flot blå farve. Sammen med nogle børn fra Blågårds Plads kom der gang i spraymalingen – på den gode måde – og nu er boldbanen klar til brug. Boldbanen har nu fået navnet “Stengadeparken”.

Vinden drillede lidt, men børnene fik styr på hvilken måde de fik malingen til at ramme.

Som en ung fra det lokale Ungeråd sagde til en voksen fra fritidshjemmet: ”Nu er det 5 år siden at vi blev lovet at der ville ske noget, så det er dejligt at det endelig sker.” Det kan ingen voksne vel være uenige i…. Så her fra fritidshjemmet skal lyde en tak til de gode kræfter i områdefornyelsen, Det gode naboskab, de lokale børn og fritidshjemmets drenge.

Vi fandt også tid til at løbe om kap på grusbanen – og til at kaste et håndtegn til fotografen.

Som I kan se på billederne var der masser af sjov forbundet med at hjælpe til. Samtidig håber vi alle, at vores børn og andre i kvarteret kan være med til at sørge for at alle passer godt på stedet, når de er der, fordi de har respekt for de børn og voksne, der har været med at gøre Stengadeparken klar til kamp.

Spraymaling kan sagtens bruges på en god måde, så det kommer alle til gavn.