Personalet i AskovFondens Børnehus fik kursus i livreddende førstehjælp

I Børnehuset er det ikke kun børn, der har behov for at lære nyt for at kunne klare sig i livet. Derfor var det faste personale mødt op på en lørdag i april for at kunne give livsvigtig førstehjælp til børn og voksne.

Vi øver os på at babyer og børn har særlige behov, når man skal give hjertemassage.

Normalt går medarbejderdage ud på at skabe pædagogisk udvikling, så alle i huset bliver bedre til at forstå børn bedst muligt vis ud fra deres behov og samarbejde på tværs af vuggestue, børnehave og fritidshjem. På denne lørdag var alt dog nyt og anderledes, fordi vi havde besøg af førstehjælps-instruktører fra Falck, som var eksperter i førstehjælp.

Personalet lærte også at bruge en hjertestarter. Her viser instruktøren, hvor den placeres på kroppen.

Nyt fordi nogle af de nyere medarbejdere ikke havde den store erfaring med at give førstehjælp til børn, og anderledes fordi de mere rutinerede medarbejdere havde lært førstehjælp, men ikke kendte til de nyeste råd til hvordan de voksne får standset en ulykke, skabt sikkerhed for andre og giver hjertemassage, så chancen for overlevelse øges.

Puderummet på fritten var i dagens anledning lavet om til ulykkessted.

Foruden at lære førstehjælp og hjertemassage med råd fra instruktørerne gik kurset ud på at få erfaring fra en situation, der ligner dem vi kunne møde i Børnehuset, når et barn eller voksen har akut behov for hjælp.

Først øvede personalet sig i at ramme den rigtige rytme og tryk før de kom til ‘eksamen’ og fik feedback fra Falck folkene.

Selvom emnet var alvorligt nok, og alle gav deres bedste for at udvikle den rigtige teknik til hjertemassage var der også tid til at spørge instruktørerne om andre mindre alvorlige situationer som vi møder hos børn. Alle deltagerne havde en hyggelig dag, og med et diplom i hånden kan personalet nu gøre en vigtig forskel i Børnehuset og i verden udenfor.