Stort tillykke med de 19 år til en ganske særlig teenager i AskovFonden

Der er al mulig grund til at fejre at piger nu i 19 år har haft deres eget frirum på Nørrebro. Pigeklubben er et sted, hvor de bliver accepteret for den person de er, samtidig med at de får støtte til at udvikle sig personligt og opbygge positive relationer til andre mennesker.  Pigerne selv fejrede Pigeklubbens 19-års fødselsdag med BINGO!

Helle Madsen fortæller: ”Vi afsluttede året med en hyggelig aften i Pigeklubben med fødselsdags- bingo. Vi havde en masse glade og mætte piger, der spillede med om et væld af gode præmier.”

Et kort tilbageblik på 2016

Sidste år havde vi den glæde at kunne fortælle, at Pigeklubben i Egegade kan forsætte det gode arbejde i 2 ½ år endnu. I løbet af 2016 har pigeklubben under ledelse af Helle Madsen varetaget opgaven med at koordinere pigeindsatsen på Nørrebro. Hun kan fortælle om, at Pigeklubben har fået et samarbejde op at stå med Klub Guldberg og Gadeteam på Nørrebro.

Sammen har de fået afholdt flere spændende arrangementer i 2016. Fordelen ved arrangementer med andre klubber, er at pigerne får mulighed for i trygge rammer at udvide deres kendskab til de unge i andre klubtilbud på Nørrebro, og måske udvikle nye venskaber.

Pigeklubben og Klub Guldberg var sammen inde og se optagelserne til hvem vil være millionær med Hans Pilgaard som vært. Det var ifølge Helle Madsen en helt særlig oplevelse for mange piger selv at være med i et program de ellers kun ser i fjernsynet.

Pigerne i Egegade fortsætter deres gode udvikling i 2017

Pigeklubben er det eneste sted på Nørrebro, hvor udsatte piger kan komme og være en del af et fællesskab, de kan udvikle sig i. I Pigeklubben bliver pigerne bekendte med danske normer, og har kontakt til voksne, som de har tillid til – og omvendt. Dette tilbud har nu eksisteret i 19 år. Tillykke!

Udover at være et frirum for pigerne, finder vores piger (og forældre) tryghed i at vide, at når de er i Pigeklubben så bliver de respekteret for deres individuelle kulturelle muligheder og forskelligheder.

Følelsen af et meningsfuldt socialt tilhørsforhold i lokalområdet er en stor del af at man som ung oplever kontrol med sit liv og omgivelser under sin personlige udvikling. I 2017 vil Pigeklubben fortsat udvikle dette samarbejde.